De omgeving

De omgeving en natuur waar onze huisjes zich in bevinden is werkelijk natuurschoon. U loopt het laantje uit en staat binnen drie minuten in de mooie bossen en zandverstuiving waar u naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Midden in dit paradijs vindt u een oase van rust en een zee van ruimte. Veranderingen vanaf 15 Maart 2024, Helaas wordt het hondenlosloopgebied op de zandvlakte/verstuiving verboden en moeten alle honden aan de lijn. 🙁 

Watersport
Op een afstand van slechts zes kilometer ligt het Veluwemeer waar u heerlijk kunt genieten van diverse watersportactiviteiten en strand.

Cultuur
Ook heeft het Bospark een centrale ligging met het oogpunt op cultuur, sport en attracties. In de nabijgelegen plaatsjes liggen de oude Hanzesteden zoals Elburg, Kampen, Hattem, Hardewijk en ’t Harde.

Bereikbaarheid
Tevens bevindt het treinstation van ’t Harde zich op 5 km afstand vanaf het park. Diverse bushaltes bevinden zich op ongeveer 15 minuten afstand in de richting van Elburg.

Zwemmen
Zwemmen kan op verschillende plekken, zoals bij de Zandenplas (10 minuten met de auto), het Veluwemeer en uiteraard het zwembad op het park zelf. In de Zandenplas mogen ook honden zwemmen van 1 oktober tot 1 mei.

Attracties
Walibi, Dolfinarium in Harderwijk, Het Grote Kabouterbos in Dronten, Apenheul en Julianatoren in Apeldoorn en Dinoland Zwolle.

Uitjes naast de deur
In ’t Harde kunt u de prachtige tuinen van A. Vogel bezoeken (let op ivm corona is deze momenteel gesloten) en ook Ampies Berg, een prachtige tuin geinspireerd door het Oostenrijkse landschap is pal naast de deur van het Bospark en een aanrader om te bezoeken!

Bezoektips dorpen/steden

Elburg (10 min.)

Prachtig gelegen aan de Veluwse randmeren ligt het eeuwenoude Elburg. Eén van Nederlands meest bezienswaardige Hanzesteden. Vroeger een bedrijvig vissersstadje aan de Zuiderzee. Vandaag de dag een ultiem uitgangspunt voor toeristen en liefhebbers van cultuur en watersport.

Duik terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele stadsmonumenten of verken de omliggende natuurgebieden. Te voet, op wielen of vanaf het water. Liever gezellig winkelen of culinair genieten met uitzicht op de historische binnenstad en haven? In Elburg kan het allemaal.

Huisje op de Veluwe
Huisje op de Veluwe

Harderwijk (20 min.) 

Harderwijk, een schitterende stad aan de rand van de Veluwe, is een Hanzestad die al in de 14e eeuw volop betrokken was in de handel met Europa. De Harderwijkse schepen, volgeladen met wol, huiden, haring en hout, deden handel met Duitsland, Engeland en Vlaanderen. Kortom, een stad vol historie en schitterende bezienswaardigheden!

U geniet van talloze historische bouwwerken, vele monumenten en bovendien zijn er een aantal indrukwekkende sterren-restaurants.

Nunspeet (10min.)

Nunspeet is het Hart van de Veluwe. Tezamen met de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten de ideale uitvalsbasis om te fietsen, wandelen en te recreëren op of aan het Veluwemeer. De gemeente kent daarnaast veel stille plaatsen om wild te spotten, bijvoorbeeld tijdens een van de te boeken wildspeurtochten.

Nunspeet is de grootste plaats van de gemeente met een enorme verscheidenheid aan winkels en overige voorzieningen en daarnaast een krachtig groeiend bedrijfsleven. Nunspeet is altijd echt een dorp voor kunstenaars geweest. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen veel kunstenaars naar Nunspeet om het landschap en/of de boerenbevolking te schilderen. 

Huisje op de Veluwe
Huisje op de Veluwe

Vierhouten (15 min.) 

In Vierhouten kunnen jong en oud heerlijk vertoeven en genieten. Wandelen of fietsen in de natuur, smullen in de heerlijke restaurants met ieder zijn eigen specialiteit, uitgaan, genieten van de rust, de ruimte en de gezelligheid. Want met de vele campings, attracties en activiteiten is Vierhouten sprankelend en vitaal.

In Vierhouten kunt u ook de bekende historische plaats het Verscholen Dorp bezoeken. Een onderduikerskamp uit de Tweede Wereldoorlog met een indrukwekkende en vooral trieste geschiedenis.

 

Zwolle (20 min.)

In Zwolle vind je de unieke combinatie van het historische rijke Hanzeverleden en de innovatieve bruisende binnenstad. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod.

Naast de mooie bezienswaardigheden, hippe winkels en lekkere restaurants biedt Zwolle tal van mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. 

Huisje op de Veluwe